Granen
Veel graanproducten koop je in een plastic verpakking, maar kun je makkelijk zelf maken. En soms heb je nog wat pasta, rijst of andere granen over en heb je geen zin om dat nog een dag te eten. Gebruik ze dan als basis voor een andere maaltijd:
Cake
Voeg de rijst, haver of wat je over hebt toe aan meel en maak er cake of koekjes mee.
Gefrituurde balletjes
Pudding
Plantaardige zuivel (room en melk)
Maak melk door 1 deel graan met 4 of 5 delen water in een blender te mengen. Giet de melk door een zeef met (kaas)doek. Van de overgebleven pulp kun je koekjes maken.
Om de room of melk zoeter te maken kun je dadels of stroop toevoegen. Je kunt ook groente en fruit aan de room of melk toevoegen voor extra smaak.
Wraps
Voor luchtigere wraps kun je zelfrijzend bakmeel gebruiken of bakpoeder toevoegen. Je kunt de pannenkoeken ook een vulling geven, zoals een suiker-kaneelmengsel of gele-spliterwten-kerrie-knoflook-komijnmengsel (roti).